De perfecte combinatie van bewegen en persoonlijke groei voor kinderen! Ontdek de uitdagende wereld van Schooljudo, waar kinderen niet alleen leren om fysiek actief te zijn, maar ook waardevolle levensvaardigheden ontwikkelen. Judo is niet zomaar een sport; het is een unieke manier om het zelfvertrouwen, de discipline en het respect van kinderen te vergroten, terwijl ze ook plezier hebben en nieuwe vriendschappen sluiten.

Het belang van judo voor kinderen

Judo biedt talloze voordelen voor de algehele ontwikkeling van kinderen. Door middel van deze eeuwenoude discipline leren ze niet alleen hoe ze technieken moeten uitvoeren, maar ook belangrijke waarden die ze de rest van hun leven met zich meedragen. Enkele van de belangrijkste voordelen van judo zijn:

 • Zelfvertrouwen: Naarmate ze nieuwe technieken leren en vooruitgang boeken, groeit hun zelfvertrouwen. Ze ontdekken dat ze uitdagingen kunnen overwinnen en ontwikkelen een positieve kijk op hun eigen capaciteiten, wat zich uitstrekt tot andere aspecten van hun leven.
 • Zelfbeheersing en discipline: Kinderen leren om te luisteren naar instructies, regels en normen te volgen en respectvol om te gaan met hun maatje. 
 • Sociale vaardigheden: Judo biedt kinderen de mogelijkheid om te communiceren en samen te werken met anderen. Ze leren respectvol omgaan met hun maatje, leren luisteren, begrijpen en reageren op verschillende standpunten, en ontwikkelen vriendschappen. 
 • Zelfverdediging en weerbaarheid: Judo bevordert ook mentale weerbaarheid, waardoor kinderen leren omgaan met uitdagingen, tegenslagen en moeilijke situaties.
 • Motorische ontwikkeling: Judo helpt bij het ontwikkelen van de fijne en grove motorische vaardigheden, wat essentieel is voor de algehele lichamelijke ontwikkeling van kinderen.

Bij Schooljudo geloven we dat judo veel meer is dan alleen een sport. Het is een ervaring voor kinderen, waar ze vaardigheden ontwikkelen die hen helpen groeien en succesvol worden in alle aspecten van hun leven. Schooljudo is gebaseerd op 7 waarden:

 • Vertrouwen - Ze leren hun eigen capaciteiten kennen, ontwikkelen veerkracht en leren om te gaan met uitdagingen en tegenslagen. Ze ontdekken dat ze in staat zijn om te groeien en te slagen, zowel op de judomat als daarbuiten.
 • Samenwerking - Kinderen leren samen te werken, elkaar te ondersteunen en te motiveren. Ze ontwikkelen een gevoel van kameraadschap en begrijpen dat ze sterker zijn wanneer ze samenwerken.
 • Respect - Bij Schooljudo leren kinderen respect te hebben voor zichzelf, hun tegenstanders en hun omgeving.
 • Beheersing - Judo moedigt kinderen aan om controle te hebben over hun lichaam en geest. Ze leren technieken en strategie├źn om met kracht en precisie te bewegen.
 • Weerbaarheid - Ze ontwikkelen mentale en fysieke veerkracht, leren omgaan met uitdagingen en tegenslagen, en ontwikkelen de moed om zichzelf te verdedigen indien nodig. 
 • Discipline - Kinderen leren zich te concentreren, doelen te stellen en consistent te oefenen om vooruitgang te boeken. 
 • Plezier - Bovenal is judo leuk! Bij Schooljudo moedigen we kinderen aan om plezier te hebben terwijl ze actief bezig zijn. 

Ontdek de praktische kant van Schooljudo en zie hoe alles voor je geregeld wordt om een naadloze en boeiende ervaring te bieden:

 • Materialen komen jullie kant op
 • Entertrainer verzorgt de lessen
 • Bijdrage aan de groepsdynamiek
 • Gymzaal, speellokaal of aula wordt omgetoverd tot een dojo

Wat moet je weten

Burgerschap & persoonlijke ontwikkeling, Sport lijf & bewegen
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd
In en om de school
Tijdsduur: Dagdeel
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
Vakantie tot vakantie (6-8 weken)
(Exacte periode in overleg met de school)
Leerkracht

Kosten

Prijsvorm: Per groep, per programma

Over de aanbieder

Elke dag werken we onze missie: op een vernieuwende en speelse manier bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Binnen de lesmethode van HiRO staan 3 belangrijke pijlers centraal: "Vergelijk je zelf niet met anderen", "Probeer elke dag beter te zijn dan gister" en "Ga uit van je eigen kracht". Zo maken we van elk kind een held. Nu, en voor de rest van hun leven.