Het lerarentekort in de grote steden van Nederland blijft onverminderd hoog. De vijf grote steden hebben in 2020 een noodplan lerarentekort ontwikkeld. Hieronder volgt de uitwerking voor Almere.

 

noodplan lerarentekort amsterdam

Noodplan lerarentekort Almere

Noodplan lerarentekort geeft scholen de kaders voor het omgaan met langdurige tekorten, werkdrukverlaging en een rijke schooldag.

Lees hier verder

 

logo monitor

Monitor lerarentekort

Deze monitor geeft inzicht in de ontwikkeling van het lerarentekort in het Almeerse primair onderwijs en de maatregelen waarmee het tekort wordt bestreden.

Download de monitor

 

asset 42x 100

Flevowijs

Flevowijs is een regionaal samenwerkingsplatform tussen 21 schoolbesturen die gezamelijk het doel hebben om personeel voor het Flevolandse onderwijs te werven en te behouden.. Door o.a. vacatures aan te bieden en in te vullen, richten zij zich op het groeiende personeelstekort en de ontwikkeling van leerkrachten. 

Lees hier

 

noodplan almere 1

 

Routekaart lerarentekort

Voor Almeerse basisscholen is een routekaart gemaakt waarin mogelijke scenario's worden geschetst, de bijbehorende wet- en regelgeving staat vermeld en hoe een school dit scenario praktisch kan implementeren.

Lees hier

 

communicatieplan 1

 

Communicatieplan 2023-2026

Dit communicatieplan geeft weer hoe het platform Andersom Almere alle doelgroepen wil informeren, inspireren, verbinden en activeren.

Lees hier