De vaklessen Robotica worden verzorgd door bekwame vakprofessionals, gekoppeld aan een erkende leerlijn. Boost voor 21-eeuwse vaardigheden. Geavanceerde en nieuwe robots.

Robots zien we steeds vaker om ons heen en het wordt steeds belangrijker dat we weten hoe we met ze om moeten gaan. Daarom is het een goed idee om kinderen al op jonge leeftijd te leren hoe ze met robots kunnen communiceren en samenwerken.

In deze lessenserie leren leerlingen de basis van programmeren en coderen. Voor scholen die al wat ervaring hebben met deze onderwerpen, bieden we verdiepende lessen aan. Zo zorgen we ervoor dat alle leerlingen goed voorbereid zijn op een toekomst waarin robots een steeds grotere rol spelen.

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan 21e-eeuwse vaardigheden zoals samenwerken, ICT basis vaardigheden, probleem oplossen en communiceren.

Video

Wat moet je weten

Media & digitale geletterdheid, Wetenschap & techniek
Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd, Tijdens vakantie, Na schooltijd
In en om de school
Tijdsduur: Dagdeel, Hele dag
Vakantie tot vakantie (6-8 weken), Half schooljaar, Heel schooljaar
Niet nodig
Kerndoelen: 23, 24

Kosten

Prijsvorm: Per groep (docent), per uur
Totaalprijs: € 55,- per uur (exclusief BTW)
Verwachte materiaalkosten: Maatwerk
Verwachte reiskosten: € 20 per dag

Over de aanbieder

Talentenwijzer verzorgt wettelijk geregeld onderwijs voor kunst, cultuur, techniek, wetenschap, ICT en sport (tussenschools en naschools) in het primair en voortgezet onderwijs.