Kinderen kennis laten maken met Taekwondo door middel van een naschoolse activiteit.

Taekwondo is een Koreaanse vechtkunst en vechtsport met de nadruk op zelfverdediging. Letterlijk vertaald betekent tae voet, kwon vuist en do de kunst van of de weg. Vrij vertaald betekent taekwondo: "de weg van de voet en de vuist".

Als vechtsport kent taekwondo drie wedstrijddisciplines, namelijk full contact sparring, stijlvormen en Hanmadang. Hanmadang is een taekwondofestival waarbij meedoen belangrijker is dan winnen. Bij Hanmadang kent men diverse onderdelen, waaronder power breektesten, freestyle poomsae, hosinsul (zelfverdediging) demo, etc. Sparring is een olympische discipline sinds 2000.

Taekwondo is meer dan alleen een vechtsport, het is een manier van denken, een manier van zelfdiscipline en ontwikkeling van zelfvertrouwen. Oftewel de balans tussen lichaam en geest. Door training ontwikkelt een leerling zelfvertrouwen, discipline, lichamelijke gezondheid, coördinatie en zelfverdediging.

Bij Taekwondo Academy Almere geeft lessen aan jong en oud. Het is een actieve sportvereniging die aan nagenoeg alle bondevenementen deelneemt. Naast de breedte sport (traditioneel Taekwondo), hebben zij een gedreven wedstrijd groep op het gebied van Olympisch Taekwondo (sparren).

Wij hebben al ruim 20 jaar Taekwondo ervaring en zijn al ruim 15 jaar bezig met het lesgeven van Taekwondo en doen dit van witte band tot zwarte band op (inter)nationaal niveau. Onze trainers hebben getraind en gevochten over de hele wereld en staan te springen om hun vaardigheden over te brengen op de nieuwe generatie.

Taekwondo Academy Almere maakt jou: Sterker, Fitter, Zekerder!

Wat moet je weten

Burgerschap & persoonlijke ontwikkeling, Sport lijf & bewegen
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Na schooltijd
In en om de school
Tijdsduur: 1,5 uur
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
Heel schooljaar
(Exacte periode in overleg met de school)
Niet nodig
Kerndoelen: 34, 37, 57, 58

Kosten

Prijsvorm: Per groep (docent), per uur

Over de aanbieder

Wij laten graag kinderen kennis maken met Taekwondo. Afhankelijk van de wensen van de school kunnen wij een programma samenstellen.