Met de hele klas een eigen song of rap schrijven, opnemen met professionele apparatuur en ook nog een videoclip erbij!

Het project bestaat uit 3 blokken van 90-120 minuten. Dit kan worden verspreid over meerdere lessen, maar het kan zelfs op 1 dag plaatsvinden. Met ons script en instructies nemen alle kinderen op school of thuis zelf iets op met een smartphone of tablet. Wij bewerken de verzamelde audio én video uitgebreid tot een mooi geheel.

Dagprogramma basisonderwijs

Het Song & Clip Project kan worden ingezet als een dagvullend programma voor een schoolklas. Onze specialistische workshopleider kan dit zo nodig leiden zonder verdere begeleiding van de eigen juf of meester. Zo kan deze workshop dienen als tijdelijke oplossing voor lerarenuitval. Op aanvraag kunnen wij je een voorstel voor een dagprogramma sturen.

Lees ook onze blog over creatieve oplossingen voor het lerarentekort.

Video

Les 1: Songwriting Workshop

In de eerste les schrijven we de song. Samen met de klas bedenken we een onderwerp, en verdelen we alvast de verschillende ideeën over de nog te schrijven coupletten, refrein en eventueel bridge. Vervolgens gaan de deelnemers in groepjes uiteen en werkt elke groep aan een deel van de song. Uiteindelijk komen de groepen weer bij elkaar en voegen we de coupletten samen met het refrein en de bridge. Om tijd te winnen, kiezen we met jullie vooraf al een thema en een bekende melodie.

Dit project kunnen we ook uitvoeren met een Rap in plaats van een popsong. Lees meer over de Rap Workshop.

Les 2: Lied opnemen

Met meegebrachte professionele microfoons, draadloze koptelefoons en computer bouwen we een klaslokaal of andere ruimte om tot een professionele opname-studio. We coachen de kinderen bij het zingen, en stukje voor stukje nemen we zo de hele song op. In de pauze na dit blok maken we snel een ruwe mix van de opnames die nodig is voor het derde blok.

 Les 3: Videoclip opnemen

Met een eerste versie van de zelfgeschreven song op een draagbare muziekspeler nemen we in het derde blok de videoclip op in en rond jullie locatie. De groepjes kinderen bedenken een sketch, dans of playback act op hun deel van de song. Terwijl de ene groep wordt gefilmd, kunnen de andere groepen hun eigen stukjes voorbereiden en oefenen.

Na afloop van les 3 zijn de kinderen klaar, en bouwt de workshopleider af. Achteraf is maX Music nog enkele dagen bezig met het bewerken en mixen van de audio en het monteren van de video. Binnen twee weken ontvangen jullie u een professioneel resultaat dat jullie organisatie en de kinderen met trots zullen kunnen presenteren, bijvoorbeeld op jullie eigen website.

Professionele Artiesten

Onze workshopleiders selecteren we met zorg op kwaliteit, enthousiasme en betrouwbaarheid. Je bent dus verzekerd van succes als je kiest voor maX Music als partner voor je creatieve project.

Wie regelt wat?

De workshopleider komt zo'n 90 minuten voor aanvang van het 1e blok aan met opname-apparatuur en bouwt direct zijn apparatuur op in de workshopruimte. In de workshopruimte zorgen jullie voor tafels en stoelen, een smartboard (of desnoods schoolbord of flip-over), en pennen en papier voor alle deelnemers.
Het kan een gewoon klaslokaal zijn, maar het liefst met vloerbedekking en/of gordijnen (dan worden de audio-opnames nog mooier). Ook is het fijn als er tijdens het 2e blok rondom deze ruimte niet veel herrie is van bijvoorbeeld andere klassen zodat de opnames niet worden verstoord.
Verder is het handig als we tijdens het 1e blok nog minimaal nog 2-4 aangrenzende ruimtes (al is het maar een gang of halletje) mogen gebruiken zodat de groepjes zich kunnen verspreiden om te schrijven.

Wat moet je weten

Kunst & cultuur
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd, Tijdens vakantie, Na schooltijd
In en om de school
Tijdsduur: Hele dag
Eenmalig
(Exacte periode in overleg met de school)
Assistent
Kerndoelen: 1, 2, 3, 5, 7, 9, 10, 12, 37, 54, 56

Kosten

Prijsvorm: Per groep, per programma
Totaalprijs: 1400

Over de aanbieder

maX Music is een creatief impresariaat en productiehuis van workshops, acts en voorstellingen.