Smaaklessen is hét programma over eten. Door te proeven, voelen, horen, ruiken en kijken, verkennen leerlingen hun eten. Smaaklessen is gebaseerd op een idee van tv-kok Pierre Wind. 

Smaaklessen is hét programma over eten. Door te proeven, voelen, horen, ruiken en kijken, verkennen leerlingen hun eten. Smaaklessen is gebaseerd op een idee van tv-kok Pierre Wind. 

Ga samen met een docent van Stad & Natuur aan de slag met verschillende proefjes om alles over smaak, je zintuigen en voeding te leren. Ga aan de slag met de heerlijkste recepten om de lekkerste gerechten te maken. Leer alles over de herkomst van ons eten en waarom het belangrijk is seizoensproducten te gebruiken. Want, hoe korter de keten hoe beter het is voor het milieu. 

 

Opzet van de les

Deze lessenreeks wordt aangeboden in overleg met de school. Dit thema kan aangeboden worden voor een lange en een kortere periode. Voor vragen over de mogelijkheden kan je contact opnemen met Stad & Natuur via educatie@stadennatuur.nl. Wist je dat je ook een dag kan leren op één van de locaties van Stad & Natuur? Vraag naar de mogelijkheden.

Deze lessenreeks kan worden uitgebreid met:

  • Een bezoek aan een akkerbouwbedrijf
  • Een bezoek van the Waste to Succes
  • Een bezoek aan kaasboerderij de Groene Griffioen
  • Leskist 'van graan tot brood'
  • Leskist 'maak je eigen kaas'

 

Wat moet je weten

Natuur & milieu, Sport lijf & bewegen
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd
In en om de school
Tijdsduur: Dagdeel
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
Vakantie tot vakantie (6-8 weken)
(Exacte periode in overleg met de school)
Assistent
Kerndoelen: 34, 35, 40, 41, 44

Kosten

Over de aanbieder

Stad & Natuur biedt scholen een uitgebreid pakket van activiteiten aan, op het gebied van natuur, voeding, gezondheid en duurzaamheid. Ons aanbod heeft een kunstzinnige, creatieve, sportieve en/of technische invalshoek. Het doel van Stad & Natuur is om schoolkinderen in Almere aan te spreken en te motiveren met ons vernieuwend aanbod voor natuur- en milieueducatie. Alle activiteiten raken kerndoelen van SLO, bevatten stappen uit het O&O leren en helpen leerlingen de 21e eeuwse vaardigheden te behalen. Ook staan we stil bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. We bieden unieke belevenissen voor de leerlingen, waarbij ze geïnspireerd raken, uitgedaagd worden om te onderzoeken en zo leren over en in de natuur.