Waar komt je groente vandaan? Ga naar een echte akkerbouwer en kom er zelf achter.

Het is tijd om met je laarzen door de klei te stampen en kennis te maken met een echt akkerbouwbedrijf! Ontdek waar  groentes vandaan komen, hoe ze groeien en hoe de boer deze uit het land naar jouw bord krijgt. Bezoek een van de Flevolandse akkerbouwers en help een handje mee.

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen weten waar het eten vandaan komt. Het besef dat voedsel een hele reis aflegt voordat het op je bord ligt vinden wij belangrijk om over te dragen. Er wordt veel voedsel in de Flevolandse polder gekweekt. Het is een prachtige ervaring om oog in oog te staan met de groentes die iedereen op zijn bord vindt.

 

Opzet van de les

Deze les wordt aangeboden in overleg met de school. Voor vragen over de extra mogelijkheden kan je contact opnemen met Stad & Natuur via educatie@stadennatuur.nl. Wist je dat je ook een dag kan leren op één van de locaties van Stad & Natuur? 

Wat moet je weten

Natuur & milieu, Sport lijf & bewegen
Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd
Tijdsduur: Dagdeel
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
Eenmalig
Leerkracht
Kerndoelen: 34, 40, 41

Informatie over de locatie

Adres 1:
Boerderij Polderknoflook
Lelystad

Kosten

Prijsvorm: Per groep, per keer
Totaalprijs: 150

Over de aanbieder

Stad & Natuur biedt scholen een uitgebreid pakket van activiteiten aan, op het gebied van natuur, voeding, gezondheid en duurzaamheid. Ons aanbod heeft een kunstzinnige, creatieve, sportieve en/of technische invalshoek. Het doel van Stad & Natuur is om schoolkinderen in Almere aan te spreken en te motiveren met ons vernieuwend aanbod voor natuur- en milieueducatie. Alle activiteiten raken kerndoelen van SLO, bevatten stappen uit het O&O leren en helpen leerlingen de 21e eeuwse vaardigheden te behalen. Ook staan we stil bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. We bieden unieke belevenissen voor de leerlingen, waarbij ze geïnspireerd raken, uitgedaagd worden om te onderzoeken en zo leren over en in de natuur.