Volwassenen noemen het een pauze, kinderen noemen het speelkwartier.

 “De bel gaat, meester Rik laat de kinderen de klas uit en hij loopt naar het koffiezetapparaat. De kinderen rennen naar buiten, vol energie en hebben zin om te spelen. Ze proberen te bedenken wat ze kunnen gaan doen. Rik neemt de tijd voor zichzelf en hoeft gelukkig de kinderen even niet meer in de gaten te houden.”

 

korte uitleg Lekker Spelen op het Schoolplein en/of pauzesport

Lekker spelen op het schoolplein (vanaf nu LSOHS) is soms niet meer vanzelfsprekend. Het is meer uitzondering dan een standaardregel. Vaak wordt er gepest en pesten de kinderen zelf. Daarnaast hebben ze vaak niet meer de creativiteit om zelf plein spelletjes te bedenken, laat staan te organiseren. Ook de mensen die de pauzes begeleiden zijn niet altijd op de hoogte van de mogelijkheden om LSOHS te stimuleren. Wij vinden dat het tijd wordt om dat te veranderen.

Ook is het algemeen bekend dat kinderen te weinig bewegen. Het schoolplein is een uitermate geschikte locatie om te bewegen en dit te stimuleren. Echter gebeurt dat te weinig mede dankzij bovenstaande probleemstelling. Stimuleer je LSOHS., stimuleer je ook meer beweging tijdens de pauzes.

Mijnsport heeft “Lekker Spelen op het Schoolplein” bedacht en ontwikkeld. Vincent Pappot, eigenaar van Mijnsport en initiatiefnemer van LSOHS, werkt al 25 in de sport en dan vooral met jeugd en jongeren in verschillende buurten van Amsterdam, Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Almere en omstreken. Buitenspelen is bijna zijn beroep. Lekker Spelen op het Schoolplein is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Amsterdam en is op bijna 70 basisscholen in Amsterdam uitgevoerd. Mijnsport verzorgt LOSHS op 15 Tussenschoolse Opvang locaties in en rondom Amsterdam, maar kan dit nu ook in Almere aanbieden.

Het is bewezen dat kinderen die veel en goed spelen, beter presteren op school.

Video

Wat moet je weten

Sport lijf & bewegen
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdens pauzes
In en om de school
Tijdsduur: 1,5 uur
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
Vakantie tot vakantie (6-8 weken)
(Exacte periode in overleg met de school)
Niet nodig
Kerndoelen: 34, 37, 57, 58

Kosten

Prijsvorm: Prijs is afhankelijk van de omvang van de opdracht
Verwachte materiaalkosten: inbegrepen bij de opdracht
Verwachte reiskosten: afhankelijk van de locatie

Over de aanbieder

Bij Mijnsport bent u aan het perfecte adres voor de organisatie alle activiteiten op sport- en spelgebied.  Mijnsport verzorgt de organisatie van sportevenementen, sportmanagement, verhuur van sportmaterialen en de organisatie van sport- en spelactiviteiten op basisscholen bij de tussenschoolse en naschoolse opvang. Mijnsport heeft jarenlange ervaring in het organiseren van sportieve evenementen in zowel profit als non-profit sector en staat garant voor een sportbeleving op maat. Het programma 'Lekker spelen op het schoolplein' wordt uitgevoerd op meer dan 10 basisscholen in Amsterdam. Mijnsport is de laatste jaren ook bekend van de organisatie van het Schoolvoetbaltoernooi van Amsterdam.