Lekker spelen en bewegen in het bos! Verstoppen, klimmen, bouwen! Buiten is het leuk!

Dit uitdagende beweeg- en spelprogramma leent zich voor een kortdurende activiteit of voor een complete sport- en speldag in de natuur. Een gids van Staatsbosbeheer begeleidt dit aantrekkelijke buitenprogramma in het Zuiderzeespeelbos in het Almeerderhout.

Het Natuursprongprogramma kent geschikte activiteiten voor elke leeftijdsgroep, zowel voor leerlingen die voor het eerst met de natuur in aanraking komen, als voor leerlingen die in het groen zijn opgegroeid. Wil je de kinderen 2 uur in beweging brengen of teken je in voor een complete sport- en speldag in het bos? Geschikt voor één groep of voor de gehele midden- en bovenbouw.

 

Opzet van de les

Deze les wordt aangeboden in overleg met de school. Voor vragen over de extra mogelijkheden kan je contact opnemen met Stad & Natuur via educatie@stadennatuur.nl. Wist je dat je ook een dag kan leren op één van de locaties van Stad & Natuur? 

Wat moet je weten

Natuur & milieu, Sport lijf & bewegen
Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7
Tijdens schooltijd
Buiten de school, Almere Hout
Tijdsduur: Dagdeel
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
Eenmalig
Leerkracht
Kerndoelen: 34, 37, 57

Informatie over de locatie

Adres 1:
Buitencentrum Almeerderhout
Almere

Kosten

Prijsvorm: Per groep, per keer
Totaalprijs: 86,50

Over de aanbieder

Stad & Natuur biedt scholen een uitgebreid pakket van activiteiten aan, op het gebied van natuur, voeding, gezondheid en duurzaamheid. Ons aanbod heeft een kunstzinnige, creatieve, sportieve en/of technische invalshoek. Het doel van Stad & Natuur is om schoolkinderen in Almere aan te spreken en te motiveren met ons vernieuwend aanbod voor natuur- en milieueducatie. Alle activiteiten raken kerndoelen van SLO, bevatten stappen uit het O&O leren en helpen leerlingen de 21e eeuwse vaardigheden te behalen. Ook staan we stil bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. We bieden unieke belevenissen voor de leerlingen, waarbij ze geïnspireerd raken, uitgedaagd worden om te onderzoeken en zo leren over en in de natuur.