Welke 'griezel'dieren wonen er in de omgeving van school? Ga samen met de safari expert op onderzoek naar de biodiversiteit van de eigen omgeving.

Ga met je klas op pad onder begeleiding van een expert in de omgeving van de school en vind de mooiste griezelbeestjes! In de buurt van school zijn allerlei water- en bosdiertjes te vinden. Durf jij ze te vangen? Met een schepnet, loeppotjes, waterbakjes en andere handige dingen ontdek je allerlei bijzondere beestjes. In de klas bespreek je aan de hand van zoekkaarten en microscopen wat er is gevonden. Hierna worden de diertjes weer vrijgelaten, in de natuur, want daar horen ze tenslotte thuis!

 

Opzet van de les

Deze les wordt aangeboden in overleg met de school. Voor vragen over de extra mogelijkheden kan je contact opnemen met Stad & Natuur via educatie@stadennatuur.nl. Wist je dat je ook een dag kan leren op één van de locaties van Stad & Natuur? 

Wat moet je weten

Natuur & milieu
Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd
In en om de school
Tijdsduur: 1,5 uur
Eenmalig
Assistent
Kerndoelen: 40

Kosten

Prijsvorm: Per groep, per keer
Totaalprijs: 125

Over de aanbieder

Stad & Natuur biedt scholen een uitgebreid pakket van activiteiten aan, op het gebied van natuur, voeding, gezondheid en duurzaamheid. Ons aanbod heeft een kunstzinnige, creatieve, sportieve en/of technische invalshoek. Het doel van Stad & Natuur is om schoolkinderen in Almere aan te spreken en te motiveren met ons vernieuwend aanbod voor natuur- en milieueducatie. Alle activiteiten raken kerndoelen van SLO, bevatten stappen uit het O&O leren en helpen leerlingen de 21e eeuwse vaardigheden te behalen. Ook staan we stil bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. We bieden unieke belevenissen voor de leerlingen, waarbij ze geïnspireerd raken, uitgedaagd worden om te onderzoeken en zo leren over en in de natuur.