Groep 7 en 8 leerlingen ontwerpen samen een virtuele wereld, geven hier vorm aan, en verzinnen een verhaal voor hun computergame.

Game Design Lab

De belangrijkste ingrediĆ«nten van de themadag Game Design Lab, zijn creativiteit, (computer)technologie en techniek. Groep 7 en 8 leerlingen ontwerpen samen een virtuele wereld, geven hier vorm aan, en verzinnen een verhaal voor hun computergame.

Daarna leren zij deze om te zetten in (eenvoudige) computertaal waardoor zij hun eigen ontworpen game kunnen testen, mogelijk kunnen aanpassen/verbeteren en daarna kunnen spelen. Hierbij zorgen zij zelf ook voor de technische uitvoering.

De leerlingen leren in kleine groepjes, hoe je tijdens een intensieve samenwerking tot een mooi resultaat kunt komen. Eventuele hindernissen of technische uitdagingen gaan zij samen aan en zo leren zij nauw samen te werken met hun mede-ontwerpers.

Doordat zij als resultaat een eigen, werkend, computerspel kunnen tonen, bereiken zij een tastbaar doel wat enorm tot de verbeelding spreekt en waar ze trots op zullen zijn. Bekijk een concreet dagprogramma.

Video

Wat moet je weten

Kunst & cultuur, Media & digitale geletterdheid, Wetenschap & techniek
Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd, Tijdens vakantie, Na schooltijd
In en om de school
Tijdsduur: Dagdeel
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
Eenmalig

Kosten

Prijsvorm: Prijs is afhankelijk van de omvang van de opdracht

Over de aanbieder

maX Music is een creatief impresariaat en productiehuis van workshops en acts/voorstellingen. Sinds 2006 stimuleert maX Music creativiteit in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. We organiseren zelfs volledige themadagen. Ook bieden we creatieve teambuilding aan bedrijven en particuliere groepen in heel Nederland en Vlaanderen met bijvoorbeeld workshops muziek, theater en beeldende kunst. Graag gaan we met je in gesprek over hoe we jouw team, klas of organisatie nog creatiever kunnen maken. Abonneer je op onze inspiratiemail en ontvang gratis het e-book 10 manieren om je team creatiever te maken.