Bezoek het Vroege Vogelbos, het oudste bos van Almere. Hier neemt de Buiten(w)eter je mee op pad, samen ontdekken jullie alles over de planten die daar groeien en waar deze oorspronkelijk voor gebruikt werden. Ook gaan we een echte brandnetelsoep maken!

Kruiden, planten en bloemen worden al sinds mensenheugenis voor allerlei doeleinden gebruikt. Van voeding tot medicijnen en van kleurstof tot wellnessproducten. Maak een reis door de tijd; van Romeinse badhuizen via de Middeleeuwen naar de 21e eeuw. In het oudste bos van Almere ontdekken we deze kracht van de natuur door de eeuwen heen. Onze oeroude Almeerse brandnetelsoep mag in dat rijtje natuurlijk niet ontbreken. De Buiten(w)eter weet zoveel, je zult zien dat de tijd voorbij vliegt!

 

Opzet van de les

Deze les wordt aangeboden in overleg met de school. Voor vragen over de extra mogelijkheden kan je contact opnemen met Stad & Natuur via educatie@stadennatuur.nl. Wist je dat je ook een dag kan leren op één van de locaties van Stad & Natuur? 

Wat moet je weten

Natuur & milieu
Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd
Buiten de school, Almere Haven
Tijdsduur: 1,5 uur
Eenmalig
Leerkracht
Kerndoelen: 34, 40, 41, 52

Informatie over de locatie

Adres 1:
Vroege Vogelbos
Almere

Kosten

Prijsvorm: Prijs is afhankelijk van de omvang van de opdracht
Totaalprijs: 105

Over de aanbieder

Stad & Natuur biedt scholen een uitgebreid pakket van activiteiten aan, op het gebied van natuur, voeding, gezondheid en duurzaamheid. Ons aanbod heeft een kunstzinnige, creatieve, sportieve en/of technische invalshoek.