Crime Scene Investigation in Almere. Dieren eten elkaar op, dat is de natuur! Maar het levert wel zeer interessante moordzaken op, die de moeite waard zijn om te onderzoeken!

Op het Almeerderstrand is de wereldberoemde maar o zo geheime Natuurdetective Jac. P. Struiner neergestreken. Bij zijn Museum der Dierenmisdaad, een flinke verzameling botten, veren, velletjes, dierenpoepjes, schedeltjes en dieren op sterk water, vertelt hij over wat roofdieren eten en hoe ze hun prooi bemachtigen. Vervolgens behalen de juniorspeurders middels een paar pittige opdrachten hun speurdiploma. Dan komt het hoogtepunt van de workshop: strandjutten en bosbanjeren. De Natuurdetective werkt niet voor niets graag samen met kinderen: ze hebben ogen als haviken en vinden altijd de gekste dingen!

 

Opzet van de les

Deze les wordt aangeboden in overleg met de school. Voor vragen over de extra mogelijkheden kan je contact opnemen met Stad & Natuur via educatie@stadennatuur.nl. Wist je dat je ook een dag kan leren op één van de locaties van Stad & Natuur? 

Wat moet je weten

Natuur & milieu
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd
Buiten de school, Almere Poort
Tijdsduur: 1,5 uur
Eenmalig
Leerkracht
Kerndoelen: 39, 40, 41

Informatie over de locatie

Adres 1:
Almeerderstrand

Kosten

Prijsvorm: Per groep, per keer
Totaalprijs: 175

Over de aanbieder

Stad & Natuur biedt scholen een uitgebreid pakket van activiteiten aan, op het gebied van natuur, voeding, gezondheid en duurzaamheid. Ons aanbod heeft een kunstzinnige, creatieve, sportieve en/of technische invalshoek. Het doel van Stad & Natuur is om schoolkinderen in Almere aan te spreken en te motiveren met ons vernieuwend aanbod voor natuur- en milieueducatie. Alle activiteiten raken kerndoelen van SLO, bevatten stappen uit het O&O leren en helpen leerlingen de 21e eeuwse vaardigheden te behalen. Ook staan we stil bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. We bieden unieke belevenissen voor de leerlingen, waarbij ze geïnspireerd raken, uitgedaagd worden om te onderzoeken en zo leren over en in de natuur.