Wil jij overleven in de natuur? Dan moet je natuurlijk weten hoe je eten kunt vinden! Dit doe je onder begeleiding van twee ervaren survivalexperts: Erik Fakkeldij en Igor Kampman.

Zij weten precies wat de natuur in het voor- en najaar te bieden heeft en helpen je daarna iets lekkers te maken van wat je zelf hebt gevonden.

Vroeger was er alleen natuur, de mens heeft ervoor gezorgd dat er cultuur naast kwam. In de prehistorie hadden we geen mooie kraan waaruit schoon water kwam. Men moest zelf aan de slag om dit te zuiveren. De leerlingen worden meegenomen naar oeroude tijden. In de Tipi op de camping ontdekken en leren ze overleven in de natuur volgens oude prehistorische gebruiken en middelen.

Vuur maken, water filteren, eten en drinken uit de natuur verkrijgen, zo leer je vaardigheden en technieken van de oermens. En… zijn we in de tijd vooruit gegaan?

Met deze activiteit ga je op onderzoek in de Almeerse natuur. Ontdek samen met de leerlingen de biodiversiteit van de polder, leer welke planten eetbaar zijn en welke niet en beleef hoe je kan overleven in én van de natuur. Stad & Natuur vindt het belangrijk dat leerlingen zich thuisvoelen in de natuur!

 

Opzet van de les

Deze les wordt aangeboden in overleg met de school. Voor vragen over de extra mogelijkheden kan je contact opnemen met Stad & Natuur via educatie@stadennatuur.nl. Wist je dat je ook een dag kan leren op één van de locaties van Stad & Natuur? 

Wat moet je weten

Natuur & milieu
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd
Buiten de school, Almere Hout
Tijdsduur: 1,5 uur
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
Eenmalig
Leerkracht
Kerndoelen: 1, 35, 40, 44, 46

Informatie over de locatie

Adres 1:
Stad & Natuur, Kemphaanstraat 1
Almere

Kosten

Prijsvorm: Per groep, per keer
Totaalprijs: 225

Over de aanbieder

Stad & Natuur biedt scholen een uitgebreid pakket van activiteiten aan, op het gebied van natuur, voeding, gezondheid en duurzaamheid. Ons aanbod heeft een kunstzinnige, creatieve, sportieve en/of technische invalshoek. Het doel van Stad & Natuur is om schoolkinderen in Almere aan te spreken en te motiveren met ons vernieuwend aanbod voor natuur- en milieueducatie. Alle activiteiten raken kerndoelen van SLO, bevatten stappen uit het O&O leren en helpen leerlingen de 21e eeuwse vaardigheden te behalen. Ook staan we stil bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. We bieden unieke belevenissen voor de leerlingen, waarbij ze geïnspireerd raken, uitgedaagd worden om te onderzoeken en zo leren over en in de natuur.