Wat woont er bij en rond jouw school? Welke vogel vliegt over en welk insect kruipt langs het raam? Komt er wel eens een spinnetje naar beneden zakken in de klas? Onze Buiten(w)eter weet echt heeeeeeel veel! Gaan jullie mee op pad?

Wat woont er bij en rond jouw school? Welke vogel vliegt over en welk insect kruipt langs het raam? Komt er wel eens een spinnetje naar beneden zakken in de klas? Onze Buiten(w)eter weet echt heeeeeeel veel! Je mag hem ook alles vragen. Hij neemt je mee uit school naar buiten en kan je precies vertellen wat zich daar allemaal afspeelt. Wie weet broedt er net een vogel, maakt een spannend beestje net een holletje klaar of kruipt er wat anders voorbij. Snel met de verrekijker op pad dus, en ontdek jouw o zo normale maar o zo bijzondere schoolomgeving.

Onderzoeken jullie mee? 

 

Opzet van de les

Deze lessenreeks wordt aangeboden in overleg met de school. Dit thema kan aangeboden worden voor een lange en een kortere periode. Voor vragen over de mogelijkheden kan je contact opnemen met Stad & Natuur via educatie@stadennatuur.nl. Wist je dat je ook een dag kan leren op één van de locaties van Stad & Natuur? Vraag naar de mogelijkheden.

Deze lessenreeks kan worden uitgebreid met:

  • Een bezoek aan het Zintuigenbos op de Kemphaan
  • Leskist 'Bodemonderzoeker'
  • Leskist 'Krekels en kriebelbeestjes'
  • Leskist 'Natuur op het schoolplein'
  • Leskist 'Acht dieren zijn de kluts kwijt'
  • Leskist 'Professor van Wiegen ziet ze vliegen'

 

Wat moet je weten

Natuur & milieu
Groep 1, Groep 2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdens schooltijd
In en om de school
Tijdsduur: Dagdeel
(Exacte tijdsduur in overleg met de school)
Vakantie tot vakantie (6-8 weken)
(Exacte periode in overleg met de school)
Assistent
Kerndoelen: 39, 40, 41, 43

Kosten

Over de aanbieder

Stad & Natuur biedt scholen een uitgebreid pakket van activiteiten aan, op het gebied van natuur, voeding, gezondheid en duurzaamheid. Ons aanbod heeft een kunstzinnige, creatieve, sportieve en/of technische invalshoek. Het doel van Stad & Natuur is om schoolkinderen in Almere aan te spreken en te motiveren met ons vernieuwend aanbod voor natuur- en milieueducatie. Alle activiteiten raken kerndoelen van SLO, bevatten stappen uit het O&O leren en helpen leerlingen de 21e eeuwse vaardigheden te behalen. Ook staan we stil bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. We bieden unieke belevenissen voor de leerlingen, waarbij ze geïnspireerd raken, uitgedaagd worden om te onderzoeken en zo leren over en in de natuur.