Over ons

De Nieuwe Bibliotheek is gevestigd in Almere. De hoofdvestiging is in Almere Stad, er zijn vestigingen in Almere Haven en Almere Buiten. Er is één servicepunt in Almere Poort. Deze zit in het pand van het Arte college. In 2024 wordt er een servicepunt geopend in Almere Nobelhorst, in het pand van Almere Campus

De Nieuwe Bibliotheek is de naam van de openbare bibliotheek van Almere. De Nieuwe Bibliotheek heeft 4 vestigingen, waar van er één een zogenaamd servicepunt is.
De Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad heeft twee filmzalen. De Nieuwe Zaal is geschikt voor 112 personen, Het Nieuwe Podium biedt ruimte aan 36 personen. De Nieuwe Bibliotheek heeft een aantal afgesloten, vrij toegankelijke studieruimtes en een computereiland op de vierde etage.

De bibliotheek heeft een afdeling Educatie. Deze afdeling werkt nauw samen met diverse instanties in het onderwijsveld.Er zijn ongeveer 475 kinderopvanglocaties (groot en klein), 80 basisscholen, 20 voortgezet onderwijsscholen, 2 MBO scholen en 2 Hogescholen in Almere. We hebben op dit moment 57 basisscholen die samenwerken volgens het dBos (de bibliotheek op school) principe, 3 scholen in het VO waar we intensief mee samenwerken (dBos VO) en 1 hogeschool die deels ook gevestigd is in het pand van De Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad.